3 Aralık 2011 Cumartesi
beşamel soslu fırın makarna
Fırın makarna yapmak oldukça kolay. Önemli olan fırın makarnada kullanacağınız beşamel sosun kıvamını ve tadını tutturmaktır. Onun için, beşamel sos yaparken malzemelerini göz kararı değilde, ölçerek kullanırsanız sosunuzda sorun yaşamazsınız. Bu tarifte beşamel sos yaparken 60 gr. tereyağı, 50 gr. un ve 600 gr. süt kullanılmıştır. Verdiğim bu ölçüler, beşamel sos hazırlamada kullanılan malzemelerin değişmeyen 'klasik' ölçüleridir. Size düşen bu malzemeleri kullanmanız ve unu kavururken yakmamanızdır. Sultan, ara sıra peynir yerine başka malzemeler kullanmış olsada, beşamel soslu fırın makarnayı bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.
Neler Lazım
yarım paket fırın makarna
bir kaşık tereyağı
bir bardak rendelenmiş kaşar peyniri
150 gram beyaz peynir
iki kaşık un
bir yumurta
üç bardak süt
iki kaşık kıyılmış maydanoz
tuz
borcam tepsi 22x22
Yapılması
makarnayı tuzlu suda haşlayın ve süzün, beyaz peyniri ezin
yumurtayı çırpın, beyaz peynir ve maydanozla karıştırın
beşamel sos'un hazırlanması
tereyağı içinde un'u kavurun
üzerine 3 bardak sütü un'a yedirerek dökün ve sürekli karıştırın
sütün bitiminde sosu ağır ateşte karıştırarak göz göz oluncaya kadar pişirin
makarnayı beşamel sos, 1 çay kaşığı tuz ile karıştırın ve tuzunu ayarlayın,
makarnayı yağlanmış borcam içine yayın, üzerine kaşar peyniri serpin
önceden 200°C ısıtılmış fırının orta rafına sürün
üstü kızarıncaya kadar pişirin ve gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder