18 Aralık 2011 Pazar

MUHALLEBİLİ KADAYIF


Geçen hafta sonu gelen arkadaşlarıma muhallebili kadayıf yaptım, çok beğenildi. Tarifi portakal ağacı'ndan buldum.

Malzemeler:
  • 300gr kadayıf
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 su bardağı doğranmış fındık
    (aslında tarifte ceviz kullanılıyor ama ben fındığı daha çok seviyorum)
Ben kadayıfları koparıp tencereye koydum ama sizin vaktiniz varsa  1-2 saat öncesinden derin dondurucuya koyun. Dondurucudan alıp kolayca kırarak tencereye koyun.
İçine yağı, şekeri ilave edip orta harlı ateşte sürekli karıştırarak kavurun. Pembe hale gelince fındığı ekleyin. Ateşten alıp soğutun. Sanırım bu tatlının en uzun süren kısmı kadayıfları kavurmak, ben bir dahaki sefere fırın tepsisine yayıp, fırında kavurmayı deneyeceğim.

Muhallebi Malzemeleri:
  • 1kg süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2,5 türk kahvesi fincanı toz şeker 
    (Tarifte şeker 2 fincan ama bize biraz az geldi, 2,5 fincan daha iyi olur)
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 küçük paket (süt paketinde) krema
Hazırlanması:
Krema hariç tüm malzemeyi muhallebi gibi pişirip soğutun. Soğuduktan sonra içine kremayı ekleyip mikserle karıştırın.
Kadayıfın yarısını büyük kare borcama serin. Üzerine muhallebiyi yayın. Kalan kadayıfı da serin.
Benim kullandığım kap biraz küçük geldi, tatlı bayağı yüksek oldu. Siz kare büyük borcam kullanırsanız daha iyi olur. Üzerine toz fındık serpin. Buzdolabında 3-4 saat bekletin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder