3 Ekim 2011 Pazartesi

ÇÖKERTME KEBABI


Çökertme kebabını hep dışarda yedim, özelliklede Bodrum Mantı'da yediğim etli çökertme çok başarılı.
Dün kardeşim annemlerde yaptı bu yemeği, kardeşim diye demiyorum :) süper olmuştu.
Siz dilerseniz et ile de yapabilirsiniz.

Malzemeler:
* Yarım kg. tavuk göğsü
* 1 büyük soğan
* 1 çorba kaşığı domates salçası
* 1 tatlı kaşığı biber salçası (acı veya tatlı nasıl isterseniz)
* Tuz, karabiber
* 2 büyük patates
* 1 kase sarımsaklı yoğurt

Önce tavuk etlerini küçük küçük küp şeklinde doğrayın, soteden daha küçük olacak. Soğanı küp küp doğrayıp, 1 çorba kaşığı kadar yağ koyduğunuz tencerede soğanı kavurun. Soğanlar pembeleşince salçaları ilave edin, biraz daha kavurun. Doğradığınız tavukları üzerine koyun, tuz ve karabiber ekleyip, ağzını kapatın, orta ateşte pişirmeye bırakın. Su ilave etmenize gerek yok, tavuklar bir süre sonra suyunu salacaktır.
Patatesleri normal kızartma yaptığımızdan daha ince ve kısa olarak doğrayın. Daha sonra bol yağda kızartın.
Sarımsaklı yoğurdunuzu hazırlayın. Son aşama tabaklara servis yapmak, önce kızartmış patatesleri koyun, üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin, en üste tavukları koyun.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder