31 Ekim 2011 Pazartesi

Sebzeli Misket Köfte

Airfryer eve girdiğinden beri köfte,patates,tavuk vb'lerini kızartmak o kadar kolay ve zahmetsizki son dönemlerde çoğu akşam yemeğimiz böyle pratik tatlardan oluşuyor.Özellikle tavaya az yağ koyup tavuğu sosladığımda kızartmak çok zordu... çünkü tavuk pişmez ama sosları yanar tavaya yapışırdı.Airfryer bu sorun içinde oldukça başarılı bir ürün gerçekten.



Misket köfteleride ben philips airfryerde pişirdim ancak sizde yoksa normal fritözde veya bol yağda kızaratabilirsiniz...Sebze yemeyen çocuklar ve beyler için yumuşacık bir köfte....

Sebzeli Misket Köfte


400 gram kıyma
1 adet kurusoğan
1 adet havuç
1 adet kabak
1 adet orta boy patates
1 su bardağı ufalanmış ekmek içi
bir kaç dal maydanoz
1 yumurta
1'er çay kaşığı kimyon ,tuz
yarım çay kaşığı karabiber






Soğanı ve sebzeleri rendenin ince tarafı ile rendeleyelim.Kıyma ,ekmek içi ,yumurta,ince kıyılmış maydanoz ve baharatlarıda ilave edip iyice yoğuralım ve dolapta yarım saat dinlenmeye bırakalım.



Dinlenen köfte hamurundan misket büyüklüğünde parçalar koparıp 2 su bardağı yağ ilave ettiğimiz derin yağda veya airfyerde iyice kızarana kadar pişirelim.


Afiyet olsun.

Not:Sebzeleri rendeledikten sonra elinizle suyunu sıkabilirsiniz.O zaman daha az ekmek içi kullanmanız gerekir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder