17 Ekim 2011 Pazartesi

köftelerim - кюфтета



malzemeler :
-500 gr. kıyma
-4 dilim ekmek
-2-3 çorba kaş.süt
-1 yumurta
-1 baş soan
-magdanoz
-1 tat.kaş. kara ve kırmızı biber
-1 tat.kaş. kimiyon
-1 tat.kaş.kekik
-2 tat.kaş.tuz

hazırlanışı : ekmek duranır süt ile ıslatılır ,sıvık olmayacak,gerekirse azacık süt ilave edilir,soan doranır ve kalan malzemeler ilave edilip yourulur ama sade malzemeler özleşene kadar,fazla yourmak köfteleri sertleştirir ,gerektiği kadar sıvı yağıda kızartırılır 2 kere çevirerek pişme esnasında .



кюфтета

продукти
-500 гр. кайма
-4 филийи хляб
-2-3 суп. лъж.прясно мляко
-1 яйце
-1 глава лук
-магданоз
-черен и червен пипер по 1 кафена лъж.
-кимийон -1 кафена лъж.
-сол-2 кафени лъж.
-чубрица -1 кафена лъж.

приготвяне : хляба се надробява и се прибавя прясното мляко ,намачква се ,но да не стане на каша ,а само нещо като средно твърдо тесто,ако е необходимо се слага по мъничко прясно мляко ,прибавя се нарязания лук и всички останали продукти ,меси се само толкова колкото продуктите се размесят порядъчно ,ако се меси много при пържене кюфтетата стават твърди ,а прясното мляко слагам защото премахва миризмата на месото .Пържи се с достатъчно олио ,като се обръща поне по 2 пъти от всички страни .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder