24 Ekim 2011 Pazartesi

KARNIYARIK


Biz 10 adet patlıcan ile yaptık, 500 gr kıyma yeterli oldu, siz kendinize göre tarifi azaltabilirsiniz.

Malzemeler :
* 10 adet patlıcan
* 500 gr kıyma
* 2 büyük soğan
* 2 sivri biber
* 1 domates
* 1 çorba kaşığı domates salçası
* 1 çorba kaşığı biber salçası (isteğinize göre acı veya tatlı)
* Tuz, karabiber
* Maydanoz
* Üzerine koymak için domates biber
* Suyu için 1 su bardağı su, 1 çorba kaşığı salça

Öncelikle patlıcanları alaca olarak soyun, ortalarından yarın, zamanınız varsa 1 saat tuzlu suda bekletin. Biz patlıcanları kızartmadık, fırında közledik. Tuzlu sudan çıkarttığınız patlıcanların üzerine elimizle sıvı yağ sürüp, yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin. Önceden 150 derece ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin.
İçini hazırlarken önce soğanları küçük küp küp doğrayın, yağda kavurun. Üzerine biberleri doğrayıp ilave edin. Sonra salçaları ve küp doğranmış domatesi ilave edip, üzerine kıymayı ilave edin. Kıyma kavrulduktan sonra en son,tuzu, karabiberi, doğradığınız maydonazları ilave edip, altını kapatın.
Patlıcanların ortasını yardığımız kısımdan içlerini çatalla ezerek, kıymayı koymak için yer açın. Patlıcanlara aldığı kadar kıyma koyup, üzerilerine domates ve biber koyun.
1 su bardağı su ile 1 çorba kaşığı salçayı çırpın ve patlıcanların arasına dökün.
Önceden 150 derece ısıtılmış fırında 20-30 dakika pişirin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder