Geçen gün arkadaşlar bana gelmişti.Erişte kestiklerinden bahsettiler "İstersen sana da keseriz dediler." Ben biraz tereddütte kaldım çünkü daha önce yaptığım bir şey değildi.Neyse iyiki yapmışız çünkü çok güzel oldu. Bugün ilk kez pişirdim.Kayınvalidem bile beğendi o kadar yani.
Malzemeler: 1 kase erişte,yarım kase lor, 2 kaşık tereyağ,2 kaşık sıvıyağ,isteğe göre ceviz.
Yapılışı:
- Bir tenceyere suyu koyup biraz tuz ekliyoruz kaynamaya bırakıyoruz.
- Kaynayan suya erişteleri ekleyip yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz.
- Erişteler pişince süzgece alıp soğuk suyla yıkıyoruz.
- Bir tavaya tereyağ ve sıvıyağı ekleyip kızdıyoruz.
- Servis kabının tabanına eriştelerin bir kısmını seriyoruz. Üzerine biraz lor biraz ceviz ekliyoruz.Sonra erişte koyuyoruz ve bu işlemi erişteler bitene kadar devam ediyoruz.En üstüne lor yada sade cevizle süslüyoruz.Kızdırdığımız yağı kaşık yardımıyla üzerinden her yerine değecek şekilde dökerek yağlıyoruz. Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder