Malzemeler
Yarım paket kalın çubuk makarna
Beyaz peynir
Tulum peyniri
Dereotu
Tuz,karabiber
Kaşar rendesi
Beşamel sosu için
Beyaz peynir
Tulum peyniri
Dereotu
Tuz,karabiber
Kaşar rendesi
Beşamel sosu için
3 su bardağı süt
1,5 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağ
Tuz,karabiber,muskat
Hazırlanışı
1,5 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağ
Tuz,karabiber,muskat
Hazırlanışı
Makarna haşlanır suyu süzülür
Üzerine beyaz peynir rendesi,tulum peyniri,ince kıyılmış dereotu,tuz ve karabiber ilave edilir
Beşamel sos için tereyağ tencereye alınır eritilir un ilave edilir kavrulur sonra süt eklenir sürekli karıştırarak pişirilir
Kaynamaya başlayınca karabiber,tuz ve muskat ilave edilir karıştırılır.
Hazırlanan beşemel sosun yarısı yakarnaya eklenir iyice karıştırılır.
Karışım fırın kabına alınır üzerine ayrılan beşamel sos gezdirilir.
Önceden ısıtılmış 195 dereceli fırında beşamel sosun üzeri hafif kızarana kadar tutulur.
Sonra fırından alınır üzerine kaşar rendesi serpilir ve tekrar fırına verilir kaşar hafif kızarınca fırından alınır.
(Muskat az miktarda kullanılmalı fazla kullanılırsa açı bir tat verir)
AFİYET OLSUN:))
Üzerine beyaz peynir rendesi,tulum peyniri,ince kıyılmış dereotu,tuz ve karabiber ilave edilir
Beşamel sos için tereyağ tencereye alınır eritilir un ilave edilir kavrulur sonra süt eklenir sürekli karıştırarak pişirilir
Kaynamaya başlayınca karabiber,tuz ve muskat ilave edilir karıştırılır.
Hazırlanan beşemel sosun yarısı yakarnaya eklenir iyice karıştırılır.
Karışım fırın kabına alınır üzerine ayrılan beşamel sos gezdirilir.
Önceden ısıtılmış 195 dereceli fırında beşamel sosun üzeri hafif kızarana kadar tutulur.
Sonra fırından alınır üzerine kaşar rendesi serpilir ve tekrar fırına verilir kaşar hafif kızarınca fırından alınır.
(Muskat az miktarda kullanılmalı fazla kullanılırsa açı bir tat verir)
AFİYET OLSUN:))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder