18 Ekim 2011 Salı

SALEPLİ KEK



Kış geldimi sıcacık bol tarçınlı salebe bayılırım.Bu sefer saleple kek yapayım dedim ,girdim mutfağa.Evi mis gibi salep ve tarçın kokuları sardı,sabah kalktığımda hala ev salep kokuyordu.

Sizde salep sevenlerdenseniz buyrun tarife:


MALZEMELER:


3 adet yumurta

1,5 su bardağı şeker

1 su bardağı süt

1 su bardağından iki parmak eksik sıvıyağ

2 yemek kaşığı toz salep

1 paket vanilya

1 paket kabartmatozu

1 çimdik tuz

3 su bardağı un

2 çay kaşığı tarçın

3 yemek kaşığı iri çekilmiş ceviziçi


YAPILIŞI:


Oda ısısındaki yumurtaları derin bir kaseye kırın çırpın içine şekeri katın yine çırpın.

Daha sonrasıvıyağ ve oda ısısındaki sütü ekleyin çırpın.Tarçını salebi tuzu ekleyin çırpın.

Unu kabartmatozu ve vanilyayı eleyerek karışıma ekleyin ,ceviziçlerini de katıp tekrar çırpın.

Karışımı yağlanmış kek kalıbına dökün.175 derecedeki fırında pişmeye bırakın.Yaklaşık kırk dakikada pişer.Keke bıçak batırdığınızda bıçak temiz çıkıyorsa kekiniz pişmiş demektir.

Afiyetolsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder