18 Ekim 2011 Salı

lahana kavurması


malzemeler:
-lahana
-salça
-tuz
-sirke

hazırlanışı: lahana yıkandıktan sonra ince doranır,tuz ile biraz ezilir,önce hızlı hateşte ,pişmeye başladığında hateşi kısın ,tencerenin kapağı lahana syunu salıncaya kadar kapalı olacak ,bazı lahanalar öyle bir su salar'ki sebze görünmüyoru,öyle olursa fazla suyu ayırın ,sıvı yağı sevdiğiniz kadar ilave edin ,1-2 dak.sonra salça ile karıştırın ,1-2 dak. sonra 'ise 2-3 çorba kaş.sirke karıştırın ,lahana tamamen suyunu çekmiş olacak ,sade sıvı yağı kalıyoru, .Bazen tam tersi olur ,ozaman azar azar su ilave edin lahana yumuşayana kadar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder