31 Ekim 2011 Pazartesi

İki Mayalı Poğaça

Malzemeler
  4 yumurta akı
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ılık süt
1 paket ınstant maya
2 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Un
İç Malzemesi
  Peynir
Maydanoz
Üzeri için
  Yumurta sarısı
Bir çorba kaşığı sıvıyağ
Hazırlanışı
Bir kaba ılık süt ve maya alınır karıştırılır
Üzerine yumurta akı,sıvıyağ,şeker ve tuz ilave edilir iyice karıştırılır azar azar un eklenerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlanır.
Hamurun üzeri örtülür bir saat mayalandırılır.
Sürenin sonunda mayalanan hamur üç eşit bezeye ayrılır
Hamurun biri alınır 1 cm kalınlığında açılır 8 parçaya kesilir.
 Geniş tarafına peynirli harçtan konur yan tarafları hafif içe doğru kapatılır ve sigara böreği gibi sarılır.
Hazırlanan poğaçalar yağlanmış fırın tepsisine dizilir.
  Bir kaseye yumurta sarısı ve sıvıyağ alınır çırpılır
Poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürülür poğaçalar 40 dakika tepsi mayası yapılır önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirilir.
AFİYET OLSUN:)
 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder