3 Ekim 2011 Pazartesi
KIYMALI LAZANYA
MALZEMELER
Yarım paket lazanya (15 adet )
300 gram kıyma
2 adet kurusoğan
2 adet domates
4-5 adet yeşilbiber
1 adet havuç
Tuz, karabiber, pulbiber
BEŞAMEL SOSU
3 çorba kaşığı un
4 su bardağı süt
1/2 çay bardağı sıvıyağ
Kaşarpeyniri
YAPILIŞI
Tencereye koyduğumuz kıyma ocağa konulup kısık ateşte suyunu çekince sıvıyağ ve yemeklik doğradığımız soğanlar ve yeşil biberler ilave edilerek kavrulur, rendelediğimiz havuç, ve kabuklarını soyup küçük doğranan domateslerde ilave edilir, domatesler suyunu çekince ateşten alınır,tuzu karabiberi,ve pulbiberi ilave edilir .
Sıvı yağ tencereye konulup 3kaşık un ilave edilerek unun rengi beyaz kalacak şekilde kısık ateşte kavrulur,süt yavaş yavaş ilave edilip pürüzsüz akıcı bir beşamel sos hazırlanır, tuz ve karabiber ilave edilir.
Bir borcama beşamel sostan döküp iyice yayalım, üzerine 3 tane lazanya dizip tekrar beşamel sosu her tarafına gelecek şekilde döküp kıymalı harcımızdan bir miktar koyup bütün lazanyalar bitene kadar aynı işlemi yapalım( 5 kat olacak) en üstüne sadece beşamel sos döküp kaşar rendesi serperek 150 derece ısıtılmış fırında üzeri hafif kızarana kadar pişrilp sıcak servis yapalım .
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder