Malzemeler :
- 3 Su B. Un
- Yarım Paket Yaş maya
- Yarım Çay B. Zeytinyağı
- Tuz
- Su
Sosu İçin:
- 2 Domates
- 2 Diş Sarımsak
- 1 Tutam Fesleğen
- Zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
Üzeri İçin:
- 2 Kutu Ton Balığı
- 1 Kase Mısır
- 1 Kırmızı Biber
- 1 Kırmızı Soğan
- Kaşar Peyniri
Hazırlanışı :
Unu karıştırma kabının içine alıp ortasını açıyoruz. Yaş maya ve zeytinyağını ortasına koyup elimizle iyice karıştırıyoruz.
Tuz ve biraz su koyup kulak memesi kıvamından biraz daha yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.
Sosu için, soyulmuş domates, sarımsak ve fesleğeni doğrayıp doğrayıcının içine atıyoruz. Tuz, karabiber ve zeytinyağı döküp parçalıyoruz.
Üzeri için, biberleri küp küp, soğanı halka halka doğruyoruz. Kaşar peynirini rendeliyoruz. Ton balığını kutudan çıkartıp yağını süzüyoruz.
Hamuru 2 parçaya bölüyoruz. Merdane ile tepsimiz büyüklüğünde açıyoruz. Hamurların üzerine fesleğenli sostan sürüyoruz.
Üzerilerine ton balığı, biber, soğan, mısır ve kaşar koyuyoruz. Önceden ısıtılmış 240 derece fırında pişirip servis ediyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder