14 Aralık 2011 Çarşamba

SÜTLAÇ


Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 litre su
  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 1,5çay bardağı pirinç
  • 4 tatlı kaşığı kaşığı pirinç unu
  • üzerine tarçın
1,5 çay bardağı pirinci yıkayıp 1 litre su ile ateşe koyun, pirinçler uzayıp bıraktığı suyu çekene kadar pişirin.
Üzerine soğuk sütü ekleyin. 1-2 defa karıştırıp, kaynamasını bekleyin. Bu arada bir kasede 2 yemek kaşığı pirinç ununu 1 su bardağı soğuk su ile ezin. Tencerede kaynamakta olan sütten 1-2 kepçe alıp kaseye ekleyin (pirinç unu ılınmış olmalı). Pirinç ununu tencereye ekleyin, arasıra karıştırarak 10 dakika kadar pişirin.
2,5 su bardağı toz şekeri ilave edip karıştırın ve biraz daha kaynatın. Sütlacı kaselere paylaştırın. soğuyunca üzerlerine tarçın serpin.
(Tarif Oktay Usta'dan, fotoğraf kardeşimden)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder