19 Aralık 2011 Pazartesi
SEBZELİ TUZLU SUFLE
Herkese merhaba.
Bu gün tadı çok güzel ,vitamini bol ,yapımı pratik bir tarifle geldim.Yıllardır yaptığım kurtarıcım olan bir tuzlu sufle tarifim vardır.Bu tarife sebzeler ekledim bu sefer.Tarifin aslı annemin gün arkadaşına ait.Baktım benim yıllardır yaptığım tarifin sebzelisi hemen arşivime ekledim.
Her zaman yaptığım tuzlu sufle tarifim burada , gelelim yeni tarifime:
MALZEMELER:
2 adet yufka
3 adet yumurta
2,5 su bardağı süt
1 büyük patates
1 büyük havuç
1 büyük kabak
tuz
karabiber
pulbiber
5-6 dal maydanoz
üzeri için iki kibrit kutusu kadar kaşar rendesi
YAPILIŞI:
Derin bir kaseye yufkaları elinizle küçük küçük didikleyin.Sütü döküp içine yumurtaları kırın.
Diğer tarafta patates ,havuç ve kabağı soyup rendeleyin.Kabağın suyunu sıkın.Sütlü yufkalı karışıma sebzeleri ekleyin.Baharatları ve tuzunu katın.Bunları damak tadınıza göre ayarlaya
bilirsiniz ölçü vermiyorum.Maydanozları da doğrayıp kaşıkla karışımı şöyle bir harmanlayın.
Margarin ile yağladığınız büyük boy kare borcama karışımı dökün.Kaşıkla düzelterek her yanını eşitleyin.200derecede önceden biraz ısıtılmış fırına sürün.Kızarmasına yakın çıkarıp kaşar rendesi serpip tekrar fırınlayın.Kızarınca çıkarın 10 dak.kadar içini çekmesini bekleyin.Kare kare kesip servis tabağına alın.Afiyetolsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder