15 Aralık 2011 Perşembe

Kestane Şekerli Krem Şantili Pasta


                              Hayırlı Cumalar Dostlarım. Dostlarım diyorum size. Biliyorum dostun anlamını en ziyadesiyle.Kendimi bildim bileli tanıdığım, hala görüştüğüm, sırdaşlık ettiğim, dostlarım var benim. Biliyorum bazılarınız içinizden diyecek ki "Dost sadece bir tanedir. Hadi diyelim iki tane".Yok benim birkaç tanedir.Çocukluğum onlarla geçmiştir. Sokaklarda onlarla oynamışım, İlk aşık oluşumu onlarla paylaşmışım, ilk hayal kırıklığımı ve sonrakileri. Acılarımı paylaşarak azalttığım, mutluluklarını mutluluğum yaptığım... Güzel günlerimiz güzel gecelerimiz, güzel 25 yılımız geçti.Ben ne isem onlar da o diyebilecek kadar güvendiğim dostlarım.Rabbim bana onları verdiği için binlerce şükür.
                             Şimdi ise sizlere diyorum dostlarım diye. Biliyorum biryerlerde beni okuyan, dinleyen, beni anlayan o güzel insanlar var. İçinizden birkaçını sanki yıllardır tanıyor hissiyle doluyum. Yada ortak bir noktada birleşince benimle aynı duyguları yaşadığına inandığım yürekler var.
                               6 ayı geçti bloğumu kurmam. Daha önceleri ne yapıyordum bilmiyorum. Öncesi yok. Sonrası var. Daha iyi nasıl düzenleyebilirim, güzel tarifleri nerelerden bulabilirim, gibi binbir çeşit düşüncelerim var. Bazı akşamlar yarınki tarifim ne olsun diye uyuyamadığım geceler. Herşeyi buradaki küçücük pencereye sığdırmaya çalışma çabalarım.
                                Yazmak yazmak istiyorum. Sonsuza kadar yazmak. Sayfalar dolusu yazmak. İçimi dökmek. Şimdi içinizden bazıları düşünecek mutsuzmuyum diye. Hayır. Tam aksine. Bir değişik sarhoşluk halindeyim sanki. Sakinim, umutluyum, sabırlıyım, hiçbir zaman olamadığım kadar hoşgörülüyüm...
                                 Kimbilir belki beni bu ruh haline sokan yegane şey cumanın hayrıdır. Dedim ya kimbilir...
Bu kadar tatlı konuştuktan sonra,bir tatlıyla noktayı koyalım değil mi.Buyurun tarifi almaya.

        Malzemeler;
Keki İçin: 5 yumurta,1 büyük boy subardağı süt, aynı bardakla sıvıyağ, aynı bardakla bir bardak şeker,1/2 tatlı kaşığı tarçın,1 küçük elma rendesi,6 kaşık kepekli un,8 kaşık normal un(gerekirse 1 kaşık daha koyabilirsiniz),2 kaşık nişasta,2 kabartma tozu,vanilin.

 Kremşantisi için; 4 beyaz kremşanti, 3 bardak soğuk süt.

İçi ve üzeri için; 1 tane muz, bir küçük kutu kestane şekeri,2 kaşık çekilmiş ceviz,2 kaşık çekilmiş yeşil fıstık içi,isteğe göre hazır çikolata sos.

Yapılışı:

  1. Yumurtaları kırıp şekerle beyazlaşana kadar çırpıyoruz. Üzerine kabartma tozu haricindeki bütün malzemeleri katıp karıştırıyoruz. En son içine kabartma tozlarını katıp karıştırıyoruz.Yağlanmış kalıbımıza koyuyoruz. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında pişinceye kadar bırakıyoruz.
  2. Bu arada kremşantilerimizi hazırlıyoruz.Sütünü az koyuyoruz ki koyu kıvamlı olsun. Eğer siz kremşantiyi çok sevmiyorsanız; hazır pasta kreması yada kendi yaptığınız herhangi bir pudingi iç malzemesi için kullanabilirsiniz. 
  3. Fırından çıkardığımız kekimiz soğuyunca ikiye kesiyoruz. İçini herhangi bir mermalat yada sütle ıslatıyoruz. Kremşantiyi sürüyoruz. Üzerine kestane şekerlerinin yarısını parçalara ayırarak serpiyoruz, muzun yarısını yuvarlak kesip koyuyoruz, ceviz kırıntılarını koyuyoruz. Diğer  keki de ıslatıp, üzerine koyuyoruz.
  4. Tekrar en üstünü kremşanti ile kaplıyoruz.Artan muzu, kestane şekerlerini koyuyoruz. Yeşil fıstıkla süsleyip üzerine hazır çikolata sosunu gezdiriyoruz. Afiyet Olsun.
  Ben bu tarifimi Sevgili Annemin Kızıyım'a Çay Kahve Bahane Etkinliğine gönderiyorum. Kendisine kolaylıklar diliyorum. Sevgiler...
                              

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder