HİNDİSTAN CEVİZLİ KURABİYE
malzemeler
- 2 su bardak un
- 1 su bardak nisasta
- 200 gram tereyag veya margarin
- 5 yemek kasik hindistan cevizi
- 1 cay kasik kabartma tozu
- 1 tane vanilya sekeri
- 1 tane yumurta sarisi ((beyazini üzerine kulanilacak))
hazirlanisi
- Yumuşamış margarini , hindistan cevizini , pudra şekerini, bir yumurtayı beyazini ayirip sarisini katin hamurun icersine.
- Sonra nisasta ve unu, kabartma tozunu ve vanilya sekerinide ekleyip yogurmaya başlayın.
- Hamurunuz yumusak ele yapismayan deyince yugurun un az gelirse ekleyin yavas ,yavas .
- Yogurma işlemi bittikten sonra hazırlamış oldugunuz bu hamurdan küçük parçalar kopararak yuvarlayın.
- Yuvarlamış oldugunuz hamurların bir yüzünü önceden ayırdıgınız yumurta akına batırın ve ardından hindistan cevizine bulayın.
- Hamur bitene kadar bu işlemi uygulayın ve tepsiye dizin.
- Üzeri pempeleşinceye kadar pisirin kurabiyeleri.
- Afiyetler olsun agizda dagilan bir kurabiye .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder