malzeme
- 1 kilo un
- 2,5 su bardak ilik süt
- 100 gram tere yag
- 1 tane yas maya
- 1 tane yumurta
- 1 yemek kasik toz seker
- 1 yemek kasik tuz
ic malzeme
- 1 kase hashas
- yarim su bardak ay cicek yag
- 1 cay kasik tuz
- yarim su bardak ince cekilmis ceviz
üzerine badem ve yumurta sarisi
- Derin bir kabin icersine unu katip mayayi ortasina koyup yavas yavas süt ilave edere mayayi eritin .Diyer malzemeleride kabin icersine katip.
- Hamurunuzu yumusak bir hamur yugurup üzerini kapatip yarim saat mayalanmaya birakin.
- sari hashasiniz yoksa mor da kullana bilirsiniz.
- Yag ,hashas,tuz ve cekilmis cevizi karistirin cirpin hashas iyice ezilsin .
- Mayalanmis hamuru 3 parcaya bölüp tezgahin üzerini yaylayip merdaneyle acin .
- Üzerine hashasli karisimdan döküp kasikla hertarafina sürüp rulo yapip parmak kalinliginda bicakla kesin.
- Tepsinize firin kegidi yerlestirip yan yana siralayin cörekleri yaklasik 20 dakika bekletin iyice dinlensinler.
- Üzerine yumurta sarisini sürdükten sonra badem kiriklari ekileyip önceden isitilmis 175 derecede psirin.
- .Ben hasasi Türkiyeye gittigimde getiriyorum ve buz dolabinda kapali kavanozlarin icersinde sakliyorum .
- Afiyet seker olsun .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder