11 Ekim 2011 Salı

MUHALLEBİLİ REVANİ

Malzemeler
3 yumurta 
                                                                        1 su bardağı irmik
                                                                        1 su bardağı yoğurt
                                                                        1 su bardağı un
                                                                        1 su bardağı şeker
                                                                       Yarım su bardağı sıvıyağ
                                                                       1 paket+1 çay kaşığı kabartma tozu
       Limon kabuğu rendesi
Muhallebisi için
                                                                      2 su bardağı süt
1 çorba kaşığı nişasta
1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı şeker
4 çorba kaşığı hindistan cevizi
Şerbeti için
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
Limon suyu
Hazırlanışı
İlk olarak şerbet hazırlanır
Yumurta ve şeker iyice çırpılır yoğurt ve sıvıyağ ilave edilir karıştırılır.
İrmik,un kabartma tozu ve limon kabuğu rendesi eklenir karıştırılır.
Hazırlanan hamur yağlı kağıt serilmiş kare borcama boşaltılır önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirilir.
Muhallebi için
 Süt,un,şeker ve nişasta tencereye alınır iyice çırpılır ve koyulaşana kadar pişirilir
Ocaktan aldıktan sonra hindistan cevizi eklenir ve karıştırılır
Pişen kek iyice soğuduktan sonra ortadan ikiye ayrılır
Bu işlami bıçak yerine ince bir iple de yapabilirsiniz
Ortadan ayrılan kekin bir parçası tekre borcamın içine alınır
biraz sıcak olan şerbetten kekin üzerine bir kepce gezdirilir
Kek şerbeti çekince üzerine hazırlanan krema dökülür ve yayılır
Diğer kek parçasıda kremenın izerine konur ve kalan şerbet kekin üzerine dökülür.
Kek tamamen şerbeti çektikten sonra servis edilir.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder