8 Ekim 2011 Cumartesi

Bonibonlu Kurabiye


Görünüşü ve tadı çok güzel bir kurabiye. Bayağı fazla adette çıkıyor. Siz yarı ölçü kullanarak yapabilirsiniz...

Malzemeler:
  • 3 adet yumurta,
  • 150 gr margarin, 100 gr tereyağı,( oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı toz şeker,
  • 4-5 su bardağı un,
  • 1 su bardağı yoğurt,
  • 1 paket kabartma tozu,
  • 1 paket vanilya,
  • 2 kutu bonibon şeker,
Yapılışı:
  1. Yağ, şeker ve yumurtayı birlikte çırpın,  diğer malzemeleri ilave edin, yoğurma kabına yapışmayacak ve yumuşak hamur elde edinceye kadar yoğurun. Son bardak unu kontrollü ilave edin.
  2. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparın avuç içinde biraz yuvarlayıp hafif bastırın, yağlanmış veya fırın kağıdı serilmiş tepsiye aralıklı dizip, 180 derece ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişirin.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder