12 Ekim 2011 Çarşamba

Üzümlü&Limonlu Kek

Yaz aylarında hiç yapmadığım şeylerden biriside kekti sanırım.Çalışmasam yaz ayları kekler pastalar yapıp balkonda beş çayları vereceğim kesin birde karışık kızartma yapacağım bol bol:))


Kış aylarında ise akşam yemeğinin ardından sıcacık çay ile yada işyerinde tüketilmek için kekler her zaman favorim olmuştur.Bu keki sadece limonluda yapabilir yada üzerine pudra şekeri ve limon suyunu iyice çırparak glazür hazırlayabiliriniz....



Üzümlü&Limonlu Kek



4 yumurta(oda ısısında)
1 su bardağı sıvıyağ
2 su bardağından 2 parmak eksik şeker
1 su bardağı yoğurt
2 limonun suyu ve kabuklarının rendesi
4-4,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı kuru üzüm


Yumurta ve şekeri yumurtalar iyice beyazlayana kadar iyice çırpın.Sonrasında yoğurt ve sıvıyağı ekleyip çırpmaya devam ederken limon suyu ve ince rendelenmiş limon kabuklarını ilave edin.4 su bardağı un,vanilya, kabartma tozu ve üzümleri bir eleğe alıp üzümlerin una bulanmasını sağlayarak sıvı kek malzemelerine eleyerek ilave edin.Kuru malzemeleri ilave ettikten sonra keki çok kısa süre çırpın ve kek hamurunu yağlanıp unlanmış kek kalıbına dökün.175 derece ön ısılı fırında ilk 35 dakika fırın kapağını hiç açmadan yaklaşık 45 dakika pişirin.



Afiyet Olsun..


Not:Her evdeki yumurta büyüklüğü ,yada özellikle yoğurtlu tariflerde yoğurdun sululuk /katılılık oranının bir olmaması gibi sebeplerle hamurunuz sulu olursa yarım su bardağı unu opsiyonel olarak içine karıştırabilirsiniz....




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder