1 Ekim 2011 Cumartesi

sütlü bulgur çorbası


Sütlü bulgur çorbası için; ince köftelik bulgur, iri pilavlık bulgur ve pirinç kullanılabilir. Sütlü çorba içerisinde bulgurun yanı sıra katkı malzemesi olarak patates, kabak, havuç, domates püresi, soğan kullanılabilir. Ayrıca, süt ile birlikte et suyu, tavuk suyu kullanılabilir. Tatlandırıcı olarak pul veya kırmızı toz biber, tereyağı ve hatta soğan kulanılabilir.

Bana göre en güzel içilebilir sütlü bulgur çorbası, yağ ilave etmeden süt ve bulgur kullanılarak yapılan çorbadır. Bir de süt taze ve yağlı olursa, sütlü bulgur çorbasının tadına doyum olmaz. Sütlü bulgur çorbası hazırlarken en fazla dikkat edilecek nokta, çorbaya ilave edilecek tuzu dikkatli kullanmaktır. Çorbanın tuz ölçüsü birazcık kaçırılırsa, çorba içilmez bir hal alır. Sultan canı çektiği vakit, sütlü bulgur çorbasını her daim bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
üç bardak süt
bir kahve fincanı iri bulgur
bir bardak su
bir çay kaşığı silme tuz

Yapılması
bir bardak suyu tencerede kaynatın
üzerine bulguru ilave edin karıştırın
bulguru bir kez fokurdattıktan sonra
ağır ateşte bulgur suyunu çekinceye kadar haşlayın
ardından sütü ilave edin ve karıştırın, ısıyı yükseltin
malzemeler kaynamaya başladıktan sonra
ağır ateşte tencere açık olarak
çorbayı 10 dakika süre ile tekrar kaynattıktan sonra
ocaktan alın ve tuzunu ayarlayın
ardından gönlünüzce servis edin
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder