10 Ekim 2011 Pazartesi

KALBİ YUMUŞAK(ORTASI MUHALLEBİLİ KADAYIF PASTASI)




Hem tadı hem görüntüsü güzel bir pastayla geldim bugün.Tarifin orjinali oktay ustaya ait ben tarifi dilekten aldım,birkaç değişiklik yaptım.Şerbetli fakat hafif bir tatlı oldu ,biz çok beğendik umarım sizde dener ve beğenirsiniz.Hepinize güzel bir hafta dileyip tarife geçiyorum:




MALZEMELER:




300-350 gr.tel kadayıf


1 çay bardağı sıvıyağ


bol çekilmiş ceviziçi




muhallebisi için:




2 su bardağı süt


1 çay bardağı şeker


1 tatlı kaşığı pirinç unu


1 tatlı kaşığı buğday nişastası


1 limon kabuğu




şerbeti için:




2,5 su bardağı şeker


3 su bardağı su


üzeri için bol antepfıstığı




YAPILIŞI:




Kadayıfları elinizle biraz ufalayın sıvıyağ ile bolca yağlayıp tart kalıbına (ortası çukur tart kalıbı olacak)bastırarak yarısını döşeyin.Üzerine iri çekilmiş ceviz döşeyin ve kalan kadayıfı yine iyice bastırarak kaplayın.180 derecedeki fırında kızarana kadar pişirin.


Diğer tarafta da şerbeti koyun kaynasın.


Kızaran kadayıfı fırından çıkarın, ters çevirin.Sıcak tatlıya soğumuş şerbeti dökün.Her tarafını ıslatın.


Muhallebi için sütü tencereye koyun ,içine şekeri ,pirinç ununu ,nişastayı ve limon kabuğunu koyup topaklanmaması için karıştırarak kaynatın.Muhallebi biraz ılınınca tartın ortasındaki çukura dökün.Bol toz antepfıstığı döküp dolaba kaldırın.


Bir gece dolapta beklerse daha güzel oluyor.


Muhallebisini iki ölçü yaparsanız daha dolu dolu olur.


Üzerine damla çikolata da dökebilirsiniz.


Kadayıfı tart kalıbına iyice bastırarak döşeyin ben elimle bastırdıktan sonra içi su dolu çaydanlık ile de iyice bastırdım.




Hepinize afiyetolsun:))


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder