7 Ekim 2011 Cuma

FIRINDA KARNIBAHAR

FIRINDA KARNIBAHAR

malzemeler
  • 1 büyük karnibahar
  • tuz
  • Kara biber
  • 100 gram beyaz peynir
  • yarim  bardak rendelenmis kasar
Besamel sos icin malzeme
  • 50 gram tere yag
  • 3 yemek kasik un
  • yeteri kadar süt (200 gram ciy kirema kullandim ilk önce sonra süt ilave ettim )
hazirlanisi
  • Besamel sos için yagınızı bir teflon  tavanin icersinde  eriterek unu ekleyip karistirin . Un sararmaya  baslayinca  ilk önce ciy kiremayi dökün sonra sütü eklemeye baslayin üzerine bir tarafdanda cirpin sürekli  hizli bir sekilde .
  •  Krema kvamına gelinceye kadar süt eklemeye ve çırpmaya devam edin.

  • Karibahari haslayin hafif bir sekilde yumusayinca süzdürün suyunu .
  • Bir borcamin icersine karnibahari siralayin.
  • Üzerine hafif tuz ve kara biberi ekin.
  • Aralarina beyaz peyniri küp ,küp dilimleyip karistirin hafifce . 
  • Sosunuzu üzerine döküp kasar üzerine dökün firinda kasar pembelesinceye kadar pisirin.
  • Ben cok az kasar kulandim ve tuz miktarini iyi ayarlamak lazim beyaz peyniriniz tuzluysa hic katmaniza gerek yok .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder