FIRINDA KARNIBAHAR
malzemeler
- 1 büyük karnibahar
- tuz
- Kara biber
- 100 gram beyaz peynir
- yarim bardak rendelenmis kasar
Besamel sos icin malzeme
- 50 gram tere yag
- 3 yemek kasik un
- yeteri kadar süt (200 gram ciy kirema kullandim ilk önce sonra süt ilave ettim )
hazirlanisi
- Besamel sos için yagınızı bir teflon tavanin icersinde eriterek unu ekleyip karistirin . Un sararmaya baslayinca ilk önce ciy kiremayi dökün sonra sütü eklemeye baslayin üzerine bir tarafdanda cirpin sürekli hizli bir sekilde .
- Krema kvamına gelinceye kadar süt eklemeye ve çırpmaya devam edin.
Karibahari haslayin hafif bir sekilde yumusayinca süzdürün suyunu .- Bir borcamin icersine karnibahari siralayin.
- Üzerine hafif tuz ve kara biberi ekin.
- Aralarina beyaz peyniri küp ,küp dilimleyip karistirin hafifce .
- Sosunuzu üzerine döküp kasar üzerine dökün firinda kasar pembelesinceye kadar pisirin.
- Ben cok az kasar kulandim ve tuz miktarini iyi ayarlamak lazim beyaz peyniriniz tuzluysa hic katmaniza gerek yok .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder