Malzemeler :
- 4 Yumurta
- 1,5 Su B. Toz Şeker
- 1 Su B. Sıvıyağ
- 1 Su B. Süt
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 1 Paket Vanilya
- 1 Su B. Ceviz
- 2,5 Su B. Söke Un
Üzeri İçin:
- Beyaz Küvertür Çikolata
- Çikolata
- Islatmak İçin:
- Portakal Suyu
Hazırlanışı
Geniş bir kaseye yumurtaları kırın. Toz şekeri ilave edin ve mikserin en yüksek devirinde çırpın. Sütü ve sıvıyağı dökün. Cevizleri doğrayıcıdan geçirin. Ayrı bir kasede unu, kabartma tozunu, vanilyayı ve cevizi karıştırın. Bu karışımı da sıvıların kasesine ekleyin. Kıvamı çok sert olmamalı.
Margarinlediğiniz kelepçeli kalıba karışımı dökün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Pişen kekin üzerine bir bardak portakal suyu dökün. İyice çekmesi için kürdan batırarak dökün. Kuvertür çikolatayı bir kaseye alın ve buharda ben mari usulü eritin. eriyen çikolatayı kekin üzerine dökün. Parça çikolatalar serperek süsleyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder