10 Eylül 2012 Pazartesi

PEYNİRLİ TART


MALZEMELER

Hamur malzemesi :
6.5 çorbakaşığı  (margarin veya tereyağ)
1 çorbakaşığı tozşeker
1.5 su bardağı un
1/2 su bardağı su

Püre malzemesi :
1 çorbakaşığı beyaz rom
1 adet yeşil limon
500 gr mango

Garnitür malzemesi :
500 gr tuzsuz beyaz pernir (ya da  lor peyniri)
6.5 çorbakaşığı esmer şeker
2 çorbakaşığı çiğ krema
2 çorbakaşığı un
2 paket vanilya
3 adet yumurta
1 adet limon
frambuazn

4 Kişilik

HAZIRLANIŞI
Hamur için gerken malzemeyi karıştırıp, yoğurun. Buzdolabında 60 dakika kadar dinlendirin.Peyniri bir süzgeçte yarım saat halledin. Fırını 180 dereceye ayarlayın. 22-24 cm. çapında tart kalıbını yağlayıp,  hamuru kalınlığı yarım santim olacak şekilde döşeyin. 10 dakika pişirin.Limonu yıkayıp, kabuğunu rendeleyin ve  yumurtaları ekleyip, çırpın. Şekeri, vanilyayı ve kremayı ilave ederek ekleyerek çırpmaya devam edin. Unu ve peyniri de katarak  bir defa daha çırpın. Bu karışımı pişmiş hamurun üstüne döküp, 4o-45 dakika kadar tartın üstü iyice kızarana dek pişirin. Fırından çıkardıktan sonra üstünü frambuazla süsleyin.  2 çorbakaşığı yeşil limon suyu, 1/2 kg mango ve romu mikserden geçirerip hazırladığınız püreyle beraber servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder