Patatesli Tepsi Böreği
malzemeler hamuru icin
- 2 tane yumurta
- yarim su bardak ay cicek yag
- 2 su bardak ilik süt
- 1 tutam toz seker
- 2 cay kasik tuz
- aldigi kadar un
- 2 tane maya ((70 gram kadar yas maya kullandim ))
ic malzemesi icin
- 3 tane kuru sogan
- 1 tane kirmizi renk dolmalik biber
- 1 tanr yesil renk dolmalik biber
- 1 tane sari renk dolmalik biber
- 1 tutam maydanoz
- 3 tane haslanmis patates
- 200 gram böreklik peynir
- 100 gram kasar
- tuz ,kirmizi pul biber
üzerine
- susam ,cörek otu
- yumurta sarisi
hazirlanisi
- Derin bir yugurma kabina yumurta ,seker , süt ve yag ekleyip cirpalim .
- Tuz ve mayayi ekleyip mayanin erimesini saglayin.
- Unu yavas yavas ekleyip yumusak bir hamur yugurun.
- Yaklasik yarim saat üzerini kapatip mayalanmaya birakin.
- Sogani soyup incecik dograyin biberlerin tohumlu kisimlarini ayiklayip yikayip dograyin .
- Bir teflon tavanin icersine sivi yag 3 yemek kasik kadar koyup kavurun.
- Patatesinizi önceden haslayip kabugunu soyup dilimleyin tavanin icersine .
- Maydanozunuzu ayiklayip yikayip dograyin icersine tuz ve kirmizi pul biberinizi katip karistirip sogumaya birakin.
- Kasar ve peyniri icersine katip karistirin ben cok az miktarda tuz kullandim icersine peynirin tuzu yeterli gelebilir.
- Tarif hamurumdan artirdim cok geldi.
- Bir kücük börek daha cikti cok kalin olmasini istemedim .
- Bezenizi tepsinin üzerine firin kegidinin üzerine 2-3 damla sivi yag damlatip hamurunuzu elinizle acin.
- Patatesli karisimdan esit sekilde hertatafina bolca kasikla yayin.
- Bezenizi tezgahinizin üzerineyag damlatip acin tepsinizin üzerine patatesli karisimin üzerine denk gelecek sekilde kapatin.
- Yumurtayi cirpin üzerine sürün.susam ve cörek otunu serpistirip 175 derece firinda pisirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder