20 Eylül 2012 Perşembe

DAMLA ÇİKOLATALI KEK





© 3yumurta
© 1su bardağı toz şeker
© 1bardak süt
© 1su bardağından 1parmak az sıvıyağ
© 2,5su bardağı un
© 1pkt kabartma tozu
© ¾ su bardağı damla çikolata

Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Sütü, sıvıyağı ilave edip çırpmaya devam edin. Unu ve kabartma tozunu ilave edin. Kekin hamuru iyice karışınca damla çikolatayı ekleyip, yağlanmış kalıba hamuru dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar pişirin.
Not: Kek iyice kabarıp üzeri pişene kadar fırının kapağını açmayın. Birde soğumadan kalıptan çıkarmaya kalkmayın, fotoğrafta pek gözükmese de kekin arka kısmında olduğu gibi parçalanır.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder