|
MALZEMELER 1kilo taze barbunya 2 adet havuç 1 adet soğan 2 adet domates 1tatlı kaşığı biber salçası Yarım çay bardağı zeytin yağı 3-4 diş sarımsak 1 çay kaşığı toz şeker tuz üzerine maydanoz YAPILIŞI Barbunya ayıklanıp yıkanır ,kaynayan 3 su bardağı suya atılıp pişmeya bırakılır.Diğer tarafta soğan yemeklik doğranır havuçlar yarım ay şeklinde doğranır, sarımsaklar doğranır hep birlikte zeytin yağında kavrulur, rendelediğimiz domates ve salça ilave edilp bir milktar daha kavrulur tuzu ve şekeri katılıp kaynamakta olan barbunyalara ilave edilerek barbunyalar iyice yumuşayıncaya kadar pişmeye bırakılıt |
MALZEMELERÜzeri için150 gram ceviz100 gram toz şeker (1/2 su bardağı )72 gram un ( yarım su bardağında biraz fazla )60 gram tereyağ2 tatlı kaşığı tarçın1 çay bardağı damla çikolata1 paket vanilya KEKİ300 gram un (2,5 su bardağı)2 adet iri yumurta200 gram toz şeker( 1 su bardağı)250 gram yoğurt (1 su bardağı yoğurt)Yarım çay kaşığı tuz 125 gram yumuşak tereyağ oda ısısında 1 paket vanilya1 paket kabartma tozuYAPILIŞI Bir kapta dövülmüş ceviz, tereyağ, toz şeker, un ve diğer malzemeleri katıp karıştırıyoruz.Kek için yumuşak tereyağı ile toz şekeri mikserle çırpıyoruz teker teker yumurtaları ilave ederek çırpmaya devam ediyoruz, yoğurdu ilave ederek bir miktar daha çırpıyoruz , un, kabartma tozu, vanilya ve tuzu katıp tahta kaşıkla karıştırıyoruz, katı bir hamur oluyor. Baton kalıbımızı yağlıyoruz kekin yarısını kalıba boşaltıyoruz, cevizli karışımın yarısını kekin üzerine döküyoruz, kalan keki harcın üzerine döküp kalan harcımızıda kekin üzerine döküp 180 derecede ısıtılmış fırında pişmeye bırakıyoruz. |
Resim yazısı ekle |
http://dogada.blogspot.com/2012/08/bulgurlukiymali-borek.html |
3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı un 1 su bardağı ceviz 1 su bardağı incir 1/2 paket kabartma tozu 1 tatlı kaşığı tarçın KREMASI 2 çorba kaşığı un 5 çorba kaşığı şeker 2 çorba kaşığı nışasta 1 litre süt 50 gram margarin 1 paket krem şanti YAPILIŞI U n ve kabartma tozunu eliyoruz içine tarçın ve dövülmüş cevizi küp küp doğradığımız inciri ilave ediyoruz . Yumurtaları 1 su bardağı şekerle boza kıvamına gelene kadar iyice çırpıp kuru malzemelere ilave ederek tahta kaşıkla karıştırıp bir borcama veya tepsiye döküyoruz 170 derecede ısıtılmış fırında pişiriyoruz .Kreması için kuru malzemeleri eleyip karıştırıyoruz içine 1 litre sütü yavaş yavaş ilave ederek ocağın üzerinde devamlı karıştırarak pişiriyoruz.Margarini katıp erimesini bekleyip ateşten alıyoruz , içine krem şantiyi katıp mikserle çırpıyoruz ,soğuyan kekimizin üzerine sıcak krema dökülecek üzerine hindistan cevizi dökülerek servise hazırlanacak |
http://dogada.blogspot.com/2011/03/katmer-poaca.html
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder