29 Eylül 2012 Cumartesi

fırında balık güveç nasıl yapılır


Fırında balık güveç yapmak için, kişi sayısına göre güvecin bulunması gerekir. Sonrası gayet kolay, tarifimde malzemeler tek güveç için verilmiştir. Kişi sayısına göre malzeme ölçülerini çarptığınızda, size gerekli olan malzemeyi bulmuş olursunuz. Fırında balık güveç yapmanın en pratik yolu, malzemelerin önceden yarı pişirilmiş olması ve baharatlarla tatlandırılması gerekir. Çiğden kullanılacak malzemelerle balık güveç yapılabilir, fakat başta soğan olmak üzere çoğu malzemeler diri kalır. Sultan, her daim fırında balık güvecini bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
bir bütün temizlenmiş uskumru veya palamut
bir soğan
bir domates
bir kaşık zeytinyağı
bir fincan su
karabiber, tuz
maydanoz ve limon dilimleri
balık güveci

Yapılması
balığın yan yüzeyine çizikler atın ve tuz serpin
domatesi soyun kuşbaşı doğrayın
soğanı yarım ay doğrayın
yağ içinde soğanı, domatesi çok az kavurun
üzerine bir fincan su, karabiber ve tuzu ilave edin
sosu üç dakika kaynatın, ocaktan alın
balık güvecini yağlayın ve ortasına balığı koyun
boşluklarına sosu ve limon dilimlerini yerleştirin
üzerini alüminyum folyo ile kapatın
ardından 200°C ye ısıtılmış fırına sürün
15 dakika sonra folyoyu alın, üzeri kızarıncaya kadar balığı pişirin
ocaktan alın üzerine maydanoz serpin ve gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder