KAŞIK TURŞUSU--DOĞRAMA KARIŞIK TURŞU
MERHABALAR,kışlık hazırlıklara sağlığımız,ekonomimiz,arzumuz doğrultusunda devam ediyoruz,ALLAH cc hepimize afiyetle şifa ile yemeyi yedirmeyi nasip etsin inşallah:)
aslında sırada çok güzel reçel tariflerim vardı ama üst üste reçel olmasın diye araya turşuyu koydum belki yapmak isteyenler olabilirMalzemeleri isteğe ve evdeki,eldeki imkanlara göre değişen,hazırlaması oldukça kolay ve çok zevkli,yemesi,ikram etmesi de çok hoş olan bir turşu:)
ben bu turşuda tüm malzemeleri 1/2 kg olarak hazırladım
patlıcan,
yeşil biber,
...kırmızı kapya biber,
yeşil domates,
salatalık,
havuç,
sarımsak,
yarım demet maydanoz,
1 demet kereviz yaprağı kullandım
***bunlara ilave olarak:
beyaz lahana,karnabahar,acur,yeşil kabak,kelek vb konabilir,çok da güzel oluyor
yıkanan sebzeler ayıklanır,istenen büyüklükte doğranır,büyükçe bir kapta karıştırılır,
mümkünse cam şişelere temiz şeffaf naylon poşet konur(turşu suyun üstüne çıkmasın diye) içine karışık sebzeler konur,
üstlerine kabın büyüklüğüne göre 1 tatlı veya yemek kaşığı şeker,1 çay bardağı sirke ve yemek tuzundan fazlaca olacak şekilde kaya tuzu su ile eritilip şişelerin üstüne dökülür,havası çıksın diye 1 gün bekletip kapağı kapatılır
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder