23 Eylül 2012 Pazar

KIYMALI KOL BÖREĞİ (SARIYER BÖREĞİ)

Böreğin kıymalı harcı kayınvaldemin tarifi. Aynen Sarıyer Böreği gibi oluyor. Soğan sayısı çok fazla gelebilir ama harcın tadını veren soğan ve baharatlar. 


Malzemeler :
© 5 adet yufka
© 5 orta boy soğan
© 1 çay bardağı yağ (ben zeytinyağı kullanıyorum)
© 2 diş sarımsak
© 250gr. kıyma
© ½ çay kaşığı yenibahar, karabiber
© 1 çay kaşığı curry, kimyon, sebzeli çeşni
© 2 yemek kaşığı çam fıstığı (dolmalık fıstık)
© 2 yemek kaşığı kuş üzümü
© Tuz
© 1 tatlı kaşığı şeker

© 1 yumurta
© 1,5 çay bardağı süt
© 1 yemek kaşığı yoğurt
© ¾ çay bardağı z.yağ

 
Öncelikle böreğin içini hazırlamamız gerekiyor.
Soğanları ve sarımsakları doğrayın, 1 çay bardağı sıvıyağ ile soğanı ve sarımsağı tencereye koyup, kavurun. Soğanlar yumuşayıp, suyunu çekince kıymayı ekleyin.
Kıyma iyice pişince baharatları, fıstık, üzüm, tuzu ve şekeri ekleyip pişirmeye devam edin. 5 dakika daha kavurup ocaktan alın.
Yufkaları ıslatmak için yumurta, süt, yoğurt ve z.yağı iyice çırpın.
İlk yufkayı tezgaha serip, ortadan ikiye kesin.  Yufkayı yoğurtlu karışım ile ıslatın, isterseniz fırça ile yufkanın her tarafına karışımı sürebilirsiniz.
Kıymayı eşit olarak yufkalara koymak için isterseniz börekleri sarmadan önce 10’a bölerek ayarlayın.
1.fotoğraftaki gibi yufkanın düz kısmına kıymayı koyun ve resimlerdeki gibi sarın.
Yağlanmış tepsiye dizin. Sıvı harcın hepsini bitirmenize gerek yok, kalanı böreklerin üzerine sürün.
170 derece börekler kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder