Malzemeler (25 kurabiye için) :
© 1 adet yumurta
© 4 su bardağı un
© 125gr. margarin (oda sıcaklığında)
© 1 çay bardağı yoğurt
© Yarım su bardağı pudra şekeri
© 1 paket kabartma tozu
© 1 paket vanilya
İçi için:
© 3 adet elma
© 3 yemek kaşığı toz şeker
© 2 tatlı kaşığı tarçın
© Üzeri için pudra şekeri
Elmaları soyup rendeleyin, toz şekeri ve tarçını ekleyip, tavada suyunu çekene kadar kavurun. Ocaktan alıp, soğumaya bırakın.
Toz malzemeler hariç hamurun malzemelerini karıştırın. Unun hepsini birden koymayın. Önce 2 su bardağı unu koyup, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip yoğurun. Kalan unu azar azar ekleyin. Yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur olacak.
Ben hamuru merdane ile açıp, kalıpla kestim, iç harcını koyup, kenarlarını birleştirdikten sonra çatalla bastırdım. Ama isterseniz poğaça gibi açıp, kesmekle uğraşmadan elinizde şekil verebilirsiniz. Yağlı kağıt serili veya yağlanmış tepsiye aralıklarla dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 10-15 dakika pişirin. Çok kızarması gerekmiyor.
Not: Fırına koyduktan 10 dakika sonra devamlı kontrol edin, çok çabuk pişiyor.
Birde ben küçük yaptım kurabiyeleri 25 adet çıktı.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder