10 Eylül 2012 Pazartesi

İNCİRLİ KURABİYE


Malzemeler (30-40 adet kurabiye için):
© 2 yumurta
© 125 gr. margarin (oda sıcaklığında)
© 1 çay bardağı sıvıyağ
© 1 su bardağı toz şeker
© 10-12 adet kuru incir
© 1 paket kabartma tozu
© Aldığı kadar un
© Üzeri için pudra şekeri ve tarçın

İncirleri ince ince doğrayın veya rondodan geçirin.
Yumurta ve toz şekeri çırpın.  İçerisine sıvıyağ ve margarini koyun, yoğurun. Un ve kabartma tozu ekleyip yoğurmaya devam edin. Yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur olacak.
Hamur kıvama gelince incirleri ekleyin, karıştırın.
Yağlanmış veya yağlı kağıt serili tepsiye şekil vererek aralıklı olarak dizin. Önceden 150 derece ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin.
Soğuyunca üzerine pudra şekeri ve tarçını karıştırıp serpin.

Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder