9 Eylül 2012 Pazar
menemen yapımı
Menemen yapmanın sırrı, kullanılacak domateslerin olgun olması gerekir. Domateslerin içi beyaz ve yeşil renk olursa, menemeniniz ekşi olur. Menemen yaparken domateslerin içlerinin kırmızılığına dikkat edin. Şayet, domatesin çekirdek yuvalarında yeşillik varsa, bol su altında yıkayın ve yeşilliklerini giderin. Domateslerde beyaz kısımlar varsa, bıçakla kesin ve atın. Bu incelikleri gözetirseniz, damak zevkinize uygun menemeni yapmış olursunuz. Acılı menemen çok iştah açıcı olur, söylememe gerek yok. Menemen yaptığımda yumurtaları bütün olarak kullanırım ve çırpmam. Ayrıca menemeni ocaktan alınca tavayı ıslak bez üzerine oturturum ki, menemenim pişmeye devam edip katılaşmasın diye. Buda benim sırrım, paylaşmak hoşuma gider. Sultan, menemeni bazen bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.
Neler Lazım
iki yumurta
üç domates
bir soğan
iki sivri biber
üç kaşık zeytinyağı
karabiber, tuz
Yapılması
domatesi soğanı yemeklik, sivri biberi halka doğrayın
yumurtaları bir kap içinde çırpın
yağ içinde soğanı kavurun, sivri biberi ilave edin kavurun
ardından domatesi, tuzu ilave edin ve karıştırın
malzemeler kaynamaya başlayınca kapağı kapyın
ağır ateşte domates suyunu çekinceye kadar pişirin
ardından yumurtayı ilave edin, karıştırın
yumurtayı nasıl seviyorsanız o kıvamda pişirin
ve ardından baharat ilavesiyle gönlünüzce servis edin
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder