malzemeler
- su bardağı sıvı yağ,
- 1 su bardağı şeker
- 1,5 su bardağı un
- 3 tane yumurta
- 2,3 çorba kaşığı süt
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1yemek kaşığı pudra şekeri
- 4-5 tane yeşil- sarı elma (tatlı yada mayhoş)
Hazırlanışı:
- Öncelikle yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın.
- Siviyag ,süt ve sonra un karıştırıp kek harcını yapın.
- Diğer taraftan Elmalarınizin kabuklarini soyup rendeleyin severseniz tarcindan icersine katp karistirin.
- 1 elmayı resimde görüldüğü gibi ay şeklinde ince dilimler halinde dilimleyin.
- Hazırladığınız bu tarif 28-30 cm çapındaki tepsi veya borcam icin .
- Ben kaliplar kullandim cokda güzel olsu silikon kaliplar .
- 2 yemek kasik hamur üzerine ince kiyilmis tarinli elmaladan 1 yemek kasik koydum (( denemelik önce elmayi sonra amur koydum dahada güzel oldu 2 tanesini denemelik öyle yaptim cok daha güzel sekli oldu ))175 derecede pisirin afiyetler olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder