8 Ocak 2012 Pazar

Pastırmalı Tuzlu Kek






malzemeler
  • 4 tane yumurta
  • 1,5 su  bardak un
  • 1 su bardak sivi yag
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 cay kasik pul biber
  • 3 yemek kasik misir unu
  • 1 su bardak yogurt
  • damak tadiniza göre tuz
  • 6-7 yaprak pastirma
  •  5-6 tane yesil zeytin
  • dere otu
  • 1 cay bardak rendelenmis kasar
  • 100 gram peyaz peynir
üzerine
  • 1 tane yumurta sarisi
  • susam
  • cörek otu
hazirlanisi
  • Yumurtayi ,yogurdu ve yagi ilk önce bir cirpin .Unlari  ,ve kabartma tozunu karistirip yavasca katin bir tarafdan cirpmaya devam edin
  • Ben kurutulmus dere otu kulandim tazesi varsa daha güzel olur
  • Zeytini ve  peyniri dilimleyin icersine katin
  • Pastirmayi incecik dograyin
  • Kasarinizi rendeleyin tüm malzemeyi kasikla bir güzel karistirip cam kalibiniza dökün.
  • Üzerine yumurta sarisini sürün .
  • Susam ve cörek otunuzu döküp 175 derecede pisirin .
  • Soguyuncada cok nefis lezletli oluyor afiyetler olsun .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder