16 Ocak 2012 Pazartesi

MANTI









 MALZEMELER
2  adet yumurta
1 kilo un
Aldığı kadar su
1 tatlı kaşığı tuz
İÇİ İÇİN
500 gram kıyma
2 adet soğan
Tuz ,karabiber
ÜZERİNE
büyük bir kase yoğurt
2 diş sarımsak

YAPILIŞI
unun ortasını açıp tuz, yumurta ve ılık suyu  koyup  sert bir hamur yoğurup  hamurumuzu 4 veya 5  bezeye ayırıp  yarım saat dinlendiriyoruz . İçi için soğanı  rendeliyoruz tuz ve  karabiber  katıp iyice yoğuruyoruz .
Hamurumuzu 2 mm kalınlığında açıp karelere bölüyoruz,  kıymalı harcımızı resimlerdeki gbi koyup kapatıyoruz ,tuz ve sıvıyağ koyduğumuz Kaynayan suda haşlayıp pişen mantıların üzerine 1 su bardağı soğuk su ilave edip kapağını kapatıyoruz 5 dakika dinlendiriyoruz  . Üzerine sarımsaklı yoğurt ve eritilmiş tereyağına  pulbiber ilave edip mantıların üzerlerine döküp sıcak servis yapıyoruz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder