16 Ocak 2012 Pazartesi
MANTI
MALZEMELER
2 adet yumurta
1 kilo un
Aldığı kadar su
1 tatlı kaşığı tuz
İÇİ İÇİN
500 gram kıyma
2 adet soğan
Tuz ,karabiber
ÜZERİNE
büyük bir kase yoğurt
2 diş sarımsak
YAPILIŞI
unun ortasını açıp tuz, yumurta ve ılık suyu koyup sert bir hamur yoğurup hamurumuzu 4 veya 5 bezeye ayırıp yarım saat dinlendiriyoruz . İçi için soğanı rendeliyoruz tuz ve karabiber katıp iyice yoğuruyoruz .
Hamurumuzu 2 mm kalınlığında açıp karelere bölüyoruz, kıymalı harcımızı resimlerdeki gbi koyup kapatıyoruz ,tuz ve sıvıyağ koyduğumuz Kaynayan suda haşlayıp pişen mantıların üzerine 1 su bardağı soğuk su ilave edip kapağını kapatıyoruz 5 dakika dinlendiriyoruz . Üzerine sarımsaklı yoğurt ve eritilmiş tereyağına pulbiber ilave edip mantıların üzerlerine döküp sıcak servis yapıyoruz
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder