malzemeler
- 2 su bardak un
- yarim cay bardak süt
- 1 corba kasik yogurt
- 1 corba kasik toz seker
- yarim cay bardak irmik
- 1 tatli kasik mayanin 4 de 1 i kadar yas maya
- 1 tane yumurta
- 60 gram tere yag
- 1 yek kasik su
ic malzemesi
- mor hashas (cekilmemis olsun diri )
kizartmak icin
- sivi yag
serbeti icin
- 2 su bardak toz seker (1 kilo seker yapiyor )
- 2 su bardak su
- ceyrek limon suyu
- (( 1 cay bardak süt sebet kaynadiktan sonra icersine katin ))
- Derin bir kabin icersine unu katip mayanin üzerine su yogurt ve süt katip mayayi eritin.
- Tere yag ,seker, irmik ve yumurtayi katip yumusak bir hamur yugurun.
- Serbetinizi haslayip sogumaya birakin.Ben sebetin icersine yarim su bardak süt ilave ettim cok tatli olmasin diye cok da güzel oldu
- Sütdü serbet kaynadikdan sonra kattim .
- Hamuru dinlenmeye birakin 10 dakikadar 3 parcaya bölüp hamuru merdaneylen oval uzunlamasina medaneyle aciyoruz.
- Hashastan hamurun üzerine kasikla hertarafina dökün.
- Hamurunuzu bur ucundan baslayip rulo sarin .
- Bir parmak kalinliginda yanlamasina kesin.
- Bir tencereye sivi ay cicek yag koyup kizinca hamurlari icersine birakin yavasca .
- Kizgin yagda nar gibi kizartiginiz tatlilari soguk serbetin icersine birakin 3-4 dakika bekletip cikartin.
- Üzerine ben mor hashas dökdüm
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder