18 Ocak 2012 Çarşamba

Reçelli Kurabiye




malzemeler
  • 200 gram tere yag
  • 2 cay bardak sivi yag
  • 2 cay bardak pudra sekeri
  • 3 cay bardak nisasta
  • aldigi kadar un ((yaklasik 4,5 su bardak kadar))
  • 2 yemek kasik süzme  yogurt
  • 1 tane yumurta
  • yarim paket kabartma tozu
hazirlanisi
  • Un, nişasta, pudra şekeri, vanilya ve kabartma tozunu yoğurma kabına koyup üzerine yumuşak terey. Sıvıyag , yumurta , yogurt ekleyip, ele yapışmayacak yumuşak bir hamur yogurun. 
  • Un az gelirse ilave edilebilir  yumusak bir hamur olsun hamurunuzu yugurduktan sanra 15 -20 dakikakadar  dinlenmeye birakin  
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayin
  • Parmagınızla ortasına çukur yapın, tepsiye dizin yarim cay kasik dan daha az recel ilave edin cucurlarin icersine . 175 derecede yaklasik 25-30 dakika pişirin.
  • Soguyunca sevise hazir cok güzel bir kurabiye agizda dagilan nefis bir tarif .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder