malzemeler
- 200 gram tere yag
- 2 cay bardak sivi yag
- 2 cay bardak pudra sekeri
- 3 cay bardak nisasta
- aldigi kadar un ((yaklasik 4,5 su bardak kadar))
- 2 yemek kasik süzme yogurt
- 1 tane yumurta
- yarim paket kabartma tozu
hazirlanisi
- Un, nişasta, pudra şekeri, vanilya ve kabartma tozunu yoğurma kabına koyup üzerine yumuşak terey. Sıvıyag , yumurta , yogurt ekleyip, ele yapışmayacak yumuşak bir hamur yogurun.
- Un az gelirse ilave edilebilir yumusak bir hamur olsun hamurunuzu yugurduktan sanra 15 -20 dakikakadar dinlenmeye birakin
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayin
- Parmagınızla ortasına çukur yapın, tepsiye dizin yarim cay kasik dan daha az recel ilave edin cucurlarin icersine . 175 derecede yaklasik 25-30 dakika pişirin.
- Soguyunca sevise hazir cok güzel bir kurabiye agizda dagilan nefis bir tarif .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder