- 4 tane yumurta
- 1,5 su bardak un
- 1 su bardak sivi yag
- 1 paket kabartma tozu
- 1 cay kasik pul biber
- 3 yemek kasik misir unu
- 1 su bardak yogurt
- damak tadiniza göre tuz
- 6-7 yaprak pastirma
- 5-6 tane yesil zeytin
- dere otu
- 1 cay bardak rendelenmis kasar
- 100 gram peyaz peynir
üzerine
- 1 tane yumurta sarisi
- susam
- cörek otu
- Yumurtayi ,yogurdu ve yagi ilk önce bir cirpin .Unlari ,ve kabartma tozunu karistirip yavasca katin bir tarafdan cirpmaya devam edin
- Ben kurutulmus dere otu kulandim tazesi varsa daha güzel olur
- Zeytini ve peyniri dilimleyin icersine katin
- Pastirmayi incecik dograyin
- Kasarinizi rendeleyin tüm malzemeyi kasikla bir güzel karistirip cam kalibiniza dökün.
- Üzerine yumurta sarisini sürün .
- Susam ve cörek otunuzu döküp 175 derecede pisirin .
- Soguyuncada cok nefis lezletli oluyor afiyetler olsun .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder