6 Eylül 2012 Perşembe

yeşil yağılı biber


Yağılı biberlerim o kadar güzel olur ki,al ekmek ,bandıra,bandıra öylesine ye ,lezzetli oluyoru,bakıyorum da çoğu turşu niyetine yaptıklarım bandırmalık da çok güzel oluyorlar.

-ölçüm yoktur aslında 
-biberleri doğurarım,yemesi daha rahat olur
-1 ölçü sirke
-1 ölçü sıvı yağı ( safra kese ameliyattan sonra Olin benim için en uygun olduğunu keşfettim )
-2 -3 ölçü su
-sarımsak
--tane karabiber ve defne de olur 
-tuzlayıp,tadına bakıyorum,aynı ölçüde toz şeker katırım 
-biber dışında tüm malzemeleri kaynamaya alırım,biberleri azar azar katıp,sadece renk dyiştirene kadar kaynar,süzgeç ile dışarı alırım,bibrler bitene kadar aynı işlem devam eder
-kavanozlara doldurup maydanozu sapı ile biberleri sıkıştırırım 
-kavanozları yine kaynatırım,10 dak.kaynamaya başladığından sonra hemen dışarı alınması lazım,biberle erir,kavanozlar her zaman olduğu gibi bir gece ters çevirip soğutulur.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder