1 Eylül 2012 Cumartesi

PİRUHİ

MALZEMELER
150gr. tereyağı
250gr. yoğurt
5 diş sarımsak

Harcı için:
3 çorba kaşığı tereyağı
3 orta boy soğan
300gr. kıyma (kuzu)

Hamur için:
2 adet yumurta
1 su bardağı soda
4 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz



HAZIRLANIŞI
Tereyağ eritilir, ince kıyılmış soğan koyulup kavrulur ve kıymada katılarak iyice kavrulur.Yumurta yoğurma kabına alınıp çırpılır, soda da eklenip tekrar çırpılır. Tuz ve un konup yumuşak ve pürüzsüz bir hamur yapılır.4 bezeye ayrılıp her bir beze yufka inceliğinde açılarak 4 cm lik karelere kesilir.Hazırlanan içten alınıp ortalarına koyulup muska şeklinde kapatılır. Tepsiye dizilir.Tencerede tuzlu su kaynatılır. Piruhiler 10dakika kadar haşlanır ve sahana erleştirilir.Tereyağı kızdırılır. Yoğurda dövülmüş sarımsak konup çırpılır. Piruhilerin üzerine dökülür. Ardından kızdırılmış tereyağı gezdirilir.
Not: Piruhilerin içine kıyma yerine peynir ve maydanoz karışımı koyulabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder