Pişmeden önce (Salçalı sos dökmeden çekmişim resmi)
Piştikten sonra
Teyzem Ramazan'da gittiğimizde yapmıştı bu köfteyi.
Aslında Hasanpaşa Köftesi'ne çok benziyor, köfte tarifi biraz farklı, bir de fazladan üzerine beşamel sos yapıyorsunuz. Ama lezzeti çok güzeldi.
Malzemeler (15-20 adet köfte için) :
© 750gr. Köftelik kıyma
© 1 su bardağı galeta unu
© 1 soğan
© 1 yumurta
© Tuz, karabiber, kimyon
Beşamel Sos için :
© ½ lt. süt
© 2 yemek kaşığı un
© 2 yemek kaşığı tereyağ
© 1 tutam tuz
Püre için :
© 4 büyük patates
© 100gr. margarin
© ½ su bardağı süt
© 200 gr. Rende kaşar
© 1 tutam tuz
Üzeri için :
© 1 su bardağı sıcak su
© 1,5 yemek kaşığı salça
Köfte için; soğanı rendeleyip, bütün malzemeleri koyup, iyicene yoğurun. 15 dakika dinlenmeye bırakın. Hamburger köftesi gibi şekil verip, az yağlanmış tavada pişirin (Çok pişirmeye gerek yok çünkü fırına vereceğiz).
Beşamel sosu hazırlamak için; unu yağ ile pembeleşene kadar devamlı kavurun, sütü ve tuzu ilave edin. Çırpıcı ile devamlı karıştırarak, kaynamasını bekleyin.
Püre için; patatesleri yıkayıp, haşlayın. Haşlanan patatesleri soyup iyice ezin veya rondodan geçirip, bir tencereye koyun. Sütü, margarini, tuzu ve kaşar peynirini ekleyerek, kısık ateşte kaynayana kadar karıştıtarak pişirin.
Köftelerin üzerine püreyi paylaştırın. Beşamel sosu dökün.
Fırına vermeden önce salçalı su yapıp üzerine dökün. 150 °C fırında 15-20 dakika pişirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder