Merhaba, geçen günkü postum da yaptığımız kış hazırlıklarından bahsetmiştim.. Sıra geldi ilkini paylaşmaya.. İlk olarak menemen konservesinden başlamak istiyorum... Menemen özellikle kahvaltılarda ve evde yemek olmadığında hemen yapılıp her öğünde yenebilecek bir lezzettir.. Konserveler hem acil durumlarda kullanmak amaçlı, hemde yazın sebzenin bol ve daha lezzetli olanlarını değerlendirmek için yaptığımız bir yöntem..
Malzemelerimiz:
10 kg sert domates(bardak domatesi dediğimiz, pazardan alırken konservelik derseniz yardımcı oluyorlar)
3-4 kg yeşil biber (tamamen sizin damak tadınıza kalmış azaltıp çoğaltabilirsiniz)
tuz.
Hazırlanışı:
Domatesleri yıkayıp kabuklarını soyuyoruz.
Yemeklik olacak şekilde küp küp doğruyoruz.
Aynı şekilde doğradığımız biberlerle geniş bir tencerede pişmeye bırakıyoruz. Ara ara karıştırıyoruz.
Tuzunu ayarlayıp koyduktan sonra, kaynar halde konservelik kavanozlara koyup kapağını sıkıca kapatıp ters çeviriyoruz.
İnce bir battaniye yada herhangi bir örtü ile sıkıca sarıyoruz. 2 gün kadar bu halde bekletiyoruz.. Sonra istediğimiz zaman kullanıyoruz.
Bu ölçüden yarım kiloluk kavanozlardan yaklaşık 10 adet çıkıyor...
İstediğinizde 2 orta boy soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağla güzelce kavurduktan sonra üzerine yaptığımız bu konserveden döküp hafif pişiriyoruz. Üzerine 2 yumurta kırıyoruz.. Menemenimiz hazır..
Afiyet olsun. Sevgiler.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder