malzemeler
- 2 su bardak ilik süt
- 2 tane yumurta beyazi [sarisini üzerine ayirtin )
- 1 su bardak aycicek yag
- 1 yemek kasik kadar toz seker
- 1 tane yas maya (40 gramlik )1 tatli kasik tuz
- ala bildigi kadar un
- 2 tane yumurta sarisi
- 1 tutam toz seker
- 2 yemek kasik süt
- cörek otu
ic malzemesi
- rendelenmis kasar
hazirlanisi
- Ilik süt,toz seker ,tuz, yumurta sarisi ve yagi bir derin yugurma legen `nin icersine alin.
- Mayayi katip eriyen deyince minciklayin.
- Unu icersine yavas ,yavas ilave edip yugurun.
- Yumusak bir hamur elde edin.
- Yaklasik 1 saat mayalanmaya birakin üzerini kapatip.
- Hamurdan 3 tane beze cikartin .
- Yagli ezgahin üzerinde hamuru acip rendelenmis kasardan serpistirin hamurun üzerine .
- Hamuru rulo yapin bir uc kismindan diyer uc kismina dogru.
- Bicakla kesin ruloyu tepsinize siralayin .
- Üzerine sumurta sarisi ,bir tutam seker ve süt cirpip firca ile sürün .
- Cörek otunu sepileyip 175 derece firinda pisirin .
- Afiyetler olsun .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder