3 Eylül 2012 Pazartesi
halka tatlısı nasıl yapılır
Halka tatlısı yumurta, un, irmik unu, süt, yoğurt, bitkisel sıvı yağı ve kabartama tozu kullanılarak yapılır. İstenirse irmik unu kullanılmadan da yapılabilir, bu tercihinize kalmış bir şey. Bütün malzemeler bir araya getirilir ve elastik bir hamur yoğurulur. Eğer hamur içerisinde irmik kullanıyorsanız "irmiğin yumuşaması için" hamuru en az, 30 dakika süre ile dinlendirmeniz gerekir. Halka tatlısı hamuru "yıldız uç takılmış" krema torbasına doldurularak, fazla kızgın olmayan yağ içerisine sıkılarak kızartılır. Ardından kızaran halka tatlısı "soğuk ve koyu olarak hazırlanmış" şerbet içerisine atılarak şerbeti çekmesi sağlanır. Tarifimdeki ölçülerde Türk kahve fincanı ve içerisine 200 gr. su alan, su bardağı kullanılmıştır. 1.5 su bardağı unu ölçerken, 1 su bardağı un + 1 çay bardağı olarak alırsanız, ölçünüz şaşmaz. Sultan, halka tatlısını bazen bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.
Neler Lazım
bir yumurta
bir kahve fincanı bitkisel sıvı yağ
bir kahve fincanı irmik
bir kahve fincanı yoğurt
bir kahve fincanı süt
bir buçuk su bardağı un
bir çay kaşığı kabartma tozu
kızartma yağı
üç su bardağı toz şeker
iki su bardağı su
bir kaşık limon suyu
Yapılması
tencerede toz şeker ve suyu kaynatın
ardından üzerine limon suyunu ilave edin, karıştırın
ağır ateşte 15 dakika tekrar kaynatın ocaktan alın
ve şerbeti bir güzel soğutun
hamur malzemesinin tamamını bir kap içinde karıştırın
ve elastik bir hamur yoğurun, hamuru bekletin
krema sıkma torbasına yıldız uç takın ve içine hamuru doldurun
fazla kızgın olmayan yağ içerisine dilediğiniz şeklinde sıkın
ve altını üstünü istediğiniz renkte kızartın
kızaran halkaları soğuk şerbetin içerisine atın
en az bir dakika şerbet içinde bekletin
ve ardından gönlünüzce servis edin
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder