9 Ocak 2012 Pazartesi

super bir tavuk



aslında ağır bir tuhla ile bastırılmış görmüştüm bu tavuğu,ben ağırlık olarak büğük tencere içinde başka tencere 1kg. pataes ile dolu bastırdım .

malzemeler :
-4 tavuk budu veya 1 küçük piliç
-2 çorba kaşığı tereyağı
-2 çorba kaşığı sıvı yağı
-tuz ve kara biber

hazırlanışı : etler tuz ve biber ile 2-3 saat marine edilir ,sıvı yağı ve tereyağı eridikten sonra etler tavaya önce deri tarafı gelecek şekilde konur ,üstüne ağırlık ile bastırılır ve tamamen kızartılır,sonra diğer tarafı kızarttırılır
ve fırın tepsiye alınır, 200' fırında 10-15 dakika içini çekmek için pişirilir
  Çok lezzetli oluyoru ne var'ki ocakta pişerken çok yağı sıçrar ,bakalım bir daha pişirdiğimde bunun nasıl çözümü bulurum . Yanında fırında patates ile servis edilir .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder