MALZEMELER:
4 adet yufka
yarım kg.ıspanak
250 gr.pastırma
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağından iki parmak eksik un
2 yemek kaşığı tereyağ
YAPILIŞI:
Ispanakları yıkayıp saplarını ayırıp doğrayın.Yıkayıp süzdüğünüz ıspanakları bir tatlı kaşığı tuz ile ovun bir kenara alın.Bir su bardağı sıvıyağa unu katıp prüssüz olana kadar çırpın.Birinci yufkayı düz bir zemine yayın unlu yağlı karışımdan üç dört kaşık serpin ,yufkanın bir ucunu bir karış kadar kıvırın.O kıvırdığınız yere ıspanaklardan döşeyin üzerine doğranmış pastırma dilimlerinden dizin ve çok sıkı olmayan rulo yapın , margarinle yağlanmış tepsinize koyun.Ben yuvarlak borcam tercih ettim.Her yufkaya aynı işlerimi yapın.Yufkalar bitince erimiş ılınmış tereyağ ile böreğin hertarafını yağlayın.200 derecedeki fırında kızarana kadar pişirin.Çıtır çıtır böreğimiz hazır.
Afiyetolsun.
Herkese mutlu haftasonları dilerim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder